Зеленият кръг

Списание „Мениджър” и GLOBUL създават кръг, в който ще участват българските фирми, съпричастни към зелените идеи и политики, които са отговорни за природата и опазването на околната среда.

Смятаме, че това е огромната част от българския бизнес, един важен, но недостатъчно използван ресурс за устойчиво развитие на България.

Ценностите на този зелен кръг бяха разработени преди бизнес форума „Зеленият изход от кризата: Чиста природа за нов икономически ръст”.

Всяка от присъединилите се към Зеления кръг компании поема и конкретни ангажименти за своята дейност.Ангажиментите Виж всички
Hot Spot Подкрепа и участие за зелени и еко инициативи
Евромаркет Груп Разбирайки, че опазването на околната среда е един от най-важните въпроси в световен мащаб, Евромаркет Груп се стреми да изпълни своето задължение на корпоративен гражданин по пътя към едно по-добро „зелено” общество. Предлаганата от Евромаркет Груп техника отговаря на всички изисквания за безопасност и природосъобразност и се отличава с качество и високи нива на ефективност.
Индустриален Клъстер "Електромобили" Ще съдействаме за изграждането на индустрия с нулеви въглеродни емисии.
Интер БГ ООД Обещаваме да ограничим консумацията си на електроенергия, вода и хартия.
ОЙРОШПЕД АД • Ограничаване на вредните емисии при извършване на куриерските и спедиторски услуги
Sofia Airport Center Нашите наематели и техните служители ще работят в една здравословна и комфортна работна среда, защото изградихме системи за регулиране на температурата и влажността на въздуха.
Хексагон-Билд ЕООД Хексагон-Билд ЕООД се стреми да спомогне за въвеждането на Инфрачервената термография като основен метод за оценка на енергийната ефективност на сгради и съоръжения.
Сдружение "Велоеволюция" Работим със Столична община за подобряване на велосипедната инфраструктура. Стремим се да постигнем ефективен диалог, посредством, който при всяка инфраструктурна промяна да се реализира велоалея. Работим за изграждането на единна велосипедна инфраструктура;
БРАТЯ ГЕОРГИЕВИ ЕООД Активно предлагане на възможностите за използване на енергоспестяващите хидроизолационни и топлоизолационни материали спомагащи за превръщането на всяка сграда в "пасивна". По този начин всеки човек активно ще може да участва в енергоспестяващите процеси за запазване на природата.Пълни технологични възможности за полаган на геомембрани за сметища.
ДАЙВА КОНСУЛТ ООД Намаляване разхода на хартия.

Listo