Зеленият кръг

Списание „Мениджър” и GLOBUL създават кръг, в който ще участват българските фирми, съпричастни към зелените идеи и политики, които са отговорни за природата и опазването на околната среда.

Смятаме, че това е огромната част от българския бизнес, един важен, но недостатъчно използван ресурс за устойчиво развитие на България.

Ценностите на този зелен кръг бяха разработени преди бизнес форума „Зеленият изход от кризата: Чиста природа за нов икономически ръст”.

Всяка от присъединилите се към Зеления кръг компании поема и конкретни ангажименти за своята дейност.Ангажиментите Виж всички
Мегамат ООД Проектиране и изпълнение на сгради по стандарта “Пасивна Къща”. Сградите отговарящи на този стандарт имат многократно по-ниска консумация на енергия, което прави възможна пълната им независимост от традиционните енергоизточници и свежда до нула въглеродните емисии.
Роззи Травел ЕООД Въвеждане на зелени практики в офиса • Пестеливо и повторно използване на хартия • Презареждане на тонер касетите • Разделно изхвърляне на отпадъците • Максимално използване на електронни варианти на комуникация с нашите контрагенти и клиенти • Използване на електронни подписи при кореспонденция с банки и държавна администрация • Намаляване на разходите на електроенергия Стимулиране на нашите клиенти да се включат активно в зелената инициатива чрез : • Подаряване на всеки клиент закупил наш пакет за България на пазарска чанта , за да се избегне употребата на найлонови торбички • Подаряване на всеки клиент закупил пакет за чужбина със самолет на 1 фиданка , със засаждането на която да се „откупи” извърления в атмосферата СО2 .
иста България ЕООД (www.ista.bg) иста България реализира различни проекти, свързани с екология и енергийна ефективност. От септември 2011 г. вход е проектът „Енергийна ефективност и екология в детските градини”, който е част от политиката на иста за социална отговорност и обществена ангажираност. Целта на проекта е да предаде на деца на възраст 5-6 години основните навици, свързани с енергийната ефективност и опазването на околната среда и обхваща детски градини в София, Пловдив и Плевен. Посредством специално изработени карти, учебни помагала и т.н. с илюстрации, които изразяват някои от основните правила на енергийната ефективност в ежедневието и принципното отношение към околната среда, децата лесно усвояват първите стъпки към екологичното поведение в живота. Така ще се положат основите на отговорното отношение към природата.
Еко-Почистване Фирмата извършва услуги за професионално почистване в рамките на град София. Работим с изцяло изграден механизъм за еко почистване и опазване на околната среда за съхраняване на чистотата в природата и запазването на нормални климатични условия.
Спирал Сълюшънс ЕООД Една от основните цели при създаването на мобилното приложение CallMyName е освен да улесни максимално комуникацията между фирмите, и фирмите и техните клиенти, да намали драстично употребата на хартиени визитки, рекламни листовки и брошури с координати и други. Стимулираме нашите партньори да се включат активно в зелената инициатива, като подаряваме към всеки бизнес профил в мобилното ни приложение безплатни виртуални визитки за всички служители. Подкрепяме зелени инициативи и да насърчаваме потребителите на онлайн проектите ни да участват в тях. Насърчаваме пазаруването в пликове за многократна употреба. Въвеждаме зелени практики в офиса, като: • Пестеливо и повторно използване на хартия; • Принтираме само най-нужните неща; • Издаване на електронни фактури; • Максимално използваме електронни варианти на комуникация с нашите партньори и клиенти; • Намаляване на разходите на електроенергия.
ВЕНУСА ЕООД - Поемаме ангажименти за чиста околна среда и ефективно използване на ресурсите, като поддържаме идеята за устойчиво принтиране.
Taxback.com Ще продължи с досегашната си политика за редуциране на използването на хартия. Само за 2010 г. „зеления” подход доведе до икономия на 3,4 т. хартия, което се равнява на спасяването на един декар гора от изсичане.
Арамекс Интернешънъл Куриър ООД Присъединявайки се към Зеления кръг Арамекс Интернешънъл Куриър ООД обещава да осъществява дейността си по природосъобразен начин, като ограничи до минимум употребата на хартия, вода, енергия и гориво.
ЗЕЛЕНИЯТ ПЪТ Използване на електрически превозни средства за осъщестяване на дейността "ЕКО КУРИЕРСКИ УСЛУГИ"
Вердес Политика за опазване на околната среда. Прилагане на нови технологи и съвременни екологични консумативи за една по здравословна среда на живот.

Listo