Зеленият кръг

Списание „Мениджър” и GLOBUL създават кръг, в който ще участват българските фирми, съпричастни към зелените идеи и политики, които са отговорни за природата и опазването на околната среда.

Смятаме, че това е огромната част от българския бизнес, един важен, но недостатъчно използван ресурс за устойчиво развитие на България.

Ценностите на този зелен кръг бяха разработени преди бизнес форума „Зеленият изход от кризата: Чиста природа за нов икономически ръст”.

Всяка от присъединилите се към Зеления кръг компании поема и конкретни ангажименти за своята дейност.Ангажиментите Виж всички
Рисайклинг България ООД Целта на Рисайклинг България е дейното участие в реализирането на проекти по ОПОС 2007-2013, създавайки ефективно действащи и отговарящи, както на изискванията на програмата, така и на модерните технологии и тенденции, инсталации за мехнично и биологично третиране на отпадъци.
Елтрак България ЕООД Като оторизиран дилър на Caterpillar „Елтрак България” е ангажирана с опазването на околната среда, предоставяйки на българския пазар машини CAT. Тази техника се отличава с ниските си нива на шум и вредни емисии, с разумното използване на енергия, вода и други природни ресурси при производството й, с възобновяването на източниците чрез рециклиране, както и с безопасната и комфортна работна среда за операторите. Двигателите Caterpillar, отговарящи на Етап IIIB изискванията на ЕС за вредни емисии, намаляват замърсяването с азотни окиси и частици съответно с 50 и с 90 процента спрямо предходните си модели.
www.pinks.bg Да продължаваме да издаваме рекламните си материали на рециклирана хартия
"Кафе на Колела" EOOD Да използваме чашки за еднократна употреба които са произведени от хартия и от възобновяеми източници като пшеницата и са напълно биоразградими.
БулСпейс ЕООД Още с основаването си, БулСпейс поема ангажимент към опазване на околната среда, реализирайки щадящи природата проекти, лансирайки неизчерпаемия потенциал на Слънцето като източник на енергия.
Принтрефил ЕООД Ангажираме се да опазваме околната среда като рециклираме събрани принтер касети
ОЙРОШПЕД АД • Ограничаване на вредните емисии при извършване на куриерските и спедиторски услуги
ЕТ ”Тома-Петър Томов” Като част от Зеления кръг ние ще извършваме следните дейности, който са в нашата сфера:
Shell България Ще подкрепим участието на българските отбори (на Технически университет – София и Технически университет – Варна) в глобалната инициатива на Shell – Shell Eco-marathon – ежегодно състезание за икономия на гориво.
4 СЕЗОНА ТРАВЪЛ Замяна на обикновената хартия с рециклирана.

Listo