сп. Мениджър - Май 2009

Брой 127

Май 2009

Editorial


ТЕМАТА


Профил


От комикса


Поръчай в магазина

Съдържание

Акцент

Историята е мъглява и лепкава

Това е нещо, което трябва да помним, когато разглеждаме изкуството, както и историята, защото утрешните катастрофи винаги зреят бавно още от днес

Тема

Големите завои в бизнеса

Нормално е при криза някои от нас да се запитат това ли е моят път в бизнеса. Дали в друга област няма да сме по-добри, да печелим повече, да сме по-успешни. Да, част от нас се замислят дали да направят своя голям завой. Понякога той може да не е толкова драматичен. Да не се налага да отиваме на нов пазар и в ново производство. А само да решим да преструктурираме, да спрем нещо, да засилим друго. Това също е сериозен завой. Нормално е, преди да го вземем, да преценим дали няма да излезем от пътя. И след това - кое и как да направим.
Темата в този брой е за всички, които са пред завой в кризата. Възможни начини на действие, ценни съвети и поучителни истории ще намерите в следващите страници.

Мениджмънт

Радосвет Радев: Успехът върви с огорчението

За да стигнеш до микрофона в "Дарик радио", трябва да си изял поне две торби сол, казва изпълнителният директор

Маркетинг

Духът на екстаза

За тайната страст по една жена и манията по една кола, които заедно се превръщат в абсолютния символ на лукса

Медии

СПЕЦИАЛЕН ОТРЯД

Те винаги са на мястото на събитието и винаги въоръжени с фотоапарат. Колко може да ти струва добрата снимка, когато си в окото на бурята и единствената ти защита е обективът? Каква трябва да е тя, че да казва повече от 1000 думи? В майския "Мениджър" представяме професията на фоторепортера. Четете и историите на едни от най-известните български фоторепортери. Те разказват за кадрите, които ще запомнят за цял живот.

Икономика

Глобус

Преяждане с първи дами

На срещите на Г-20 в Лондон и на НАТО в Страсбург - Кел половинките на най-влиятелните политици дойдоха в повече на публиката

Европа

Sense

Sci-Tech

net-manager

Modernity

Бизнес в 360 секунди

Как да печелим