Създателите на коктейлите

КОГАТО ПРЕЗ 1920 Г. фернанд Петно,
американски барман в Harry's Bar в Париж, смесва равни части водка и
доматен сок, тон няма и най-малката представа
как тази смес ще стане толкова популярна. Според Петно "едно от момчетата
предложи да я наречем Bloody Mary (Кървавата Мери), защото му напомняла за The
Bucket of Blood Club (Клуб "Кофата c кръв") в Чикаго и за червенокосата
сервитьорка там, която се казвала Мери. Но едва когато фернанд се премества
обратно в Ню Йорк през 1934 г., коктейлът се превръща в Bloody Mary, така както
го познаваме и сега. фернанд започва да го приготвя първо в King Cole Bar в St.
Regis Hotel, където управителят на хотела не харесал името Bloody Mary и
предложил да го сменят на Red Snapper, но разбира се, това не се получава.
Веднъж един редовен клиент с ужасен махмурлук предлага да подправят малко
напитката. Барманът започнал да експериментира - добавил черен пипер, cayenne
(много лютив червен пипер), Worcestershire sauce (сос "Уорчестършир"), лимон и
доволно количество Tabasco (лютив сос).