Любомир Леков
Любомир Леков

ЛЮБОМИР ЛЕКОВ е основател и председател на съвета на директорите на "Инвестор.БГ" АД. Магистър по компютърни технологии от Техническия университет. От 1998 г. до основаването на "Инвестор.БГ" АД през 2000 г. работи като брокер на ценни книжа, финансов анализатор, портфолио мениджър. Има множество публикации в специализираните финансови издания.

"ИНВЕСТОР.БГ" АД е интернет компания, която притежава 18 сайта - Investor.bg, Dnes.bg, Start.bg, Gol.bg, Aha.bg, Tialoto.bg, Rabota.bg, Snimka.bg и др. Според данни на агенция Nielsen Online броят на уникалните браузъри в сайтовете на компанията надхвърля 2 млн. месечно и покрива 41% от българската интернет аудитория. "Инвестор. БГ" АД притежава два проекта, позиционирани на турския интернет пазар - www.start.web.tr и www.rssodasi.com. Медията реализира първото IPO в България и е една от най-успешните борсови компании у нас.

- Господин Леков, колко време ни дели от истинския бум на интернет сайтовете у нас? Кога те ще започнат да се състезават с телевизиите по потребители и приходи от реклама?
- Подобни прогнози са много трудни, но все пак като част от ЕС е лесно да се предположи, че догонваме тенденциите в тези страни.