Той е част от световната бизнес аристокрация
Той е част от световната бизнес аристокрация

ИМЕТО на Роналд Лаудер нашумя в последните дни покрай купуването на два български канала. Отскоро ТВ2 и "Ринг ТВ" са в портфейла на телевизионната му империя "Централноевропейско медийно предприятие" (Central European Media Enterprises Ltd - СМЕ). Освен че като син на Ести Лаудер Роналд е част от световната бизнес аристокрация, той е предприемач с огромен размах и впечатляващо политическо влияние и връзки. Той е прочут и като един от най-големите филантропи и колекционери на изкуство на планетата. "Форбс" го нарежда

сред най-богатите хора в света, състоянието му през 2007 г. е оценено на 3 млрд. Роналд Стивън Лаудер е роден на 26 февруари 1944 г. в Ню Йорк. Той е по-малкият син на Ести и Джоузеф Лаудер, основателите на козметичната империя "Ести Лаудер". По-големият му брат Ленард Лаудер е председател на борда на директорите на "Ести Лаудер".
Роналд завършва природоматематическа гимназия в Бронкс и има бакалавърска степен по международен бизнес от колежа "Уортън" на Пенсилванския университет.