Обама като мениджър

ИЗБОРНИЯТ ТРИУМФ на демократите на 4 ноември - и най-вече успехът на Барак Обама - беше предизвестен и въпреки това едновременно зарадва и разочарова победителите и шокира победените.
Не беше особена тайна, че мнозинството американци бяха уморени от 8 години Буш и компания. Допитване след допитване показваше, че САЩ вървят в грешна посока според мнението на по-голямата част от електората. Демократите като цяло имаха с около 10% повече подкрепа в месеците преди изборите. Въпреки това Барак Обама спечели "само" с 6%, а партията му не можа да вземе лелеяните 60 места в Сената, което

би й позволило да управлява до голяма степен еднолично. Демократите направиха мнозинството си в Камарата на представителите още по-солидно, макар и не толкова несъкрушимо, колкото някои предричаха. Републиканците, кой знае защо, до последния момент не вярваха, че ще загубят на всички фронтове. Странно, но сега много хора се опитват да забравят колко невъзможно изглеждаше чернокож кандидат да спечели президентския пост само преди година.