Новини

Diageo повери маркетинговата си дейност в България на “Авенди”, фирма от холдинга “ВМ Финанс Груп”. Diageo е водеща световна компания за производство и търговия с премиум алкохолни напитки. Портфолиото є включва първокласни продукти в три категории - високоалкохолни напитки, вино и бира. Най-познатите сред тях са Smirnoff, Johnnie Walker, Captain Morgan, Baileys, J&B, Josй Cuervo, Tanqueray, Guinness, Crown Royal, вината Beaulieu Vineyard и Sterling Vineyards и Bushmills Irish whiskey. Партньорството между двете компании датира от 2001 година.

Доходите ни са нагоре с 13%, разходите - с 10, отчете Националният статистически съюз. Той сравнява данни от януари 2009 г. спрямо същия месец на миналата година. Средно на всеки българин се падат по 276,66 лв. Най-много - 46,4% от тях - e похарчил за храна, алкохол и цигари. Вторият голям разход - 17,9%, е за дома.

Япония изпраща робот на Луната до 2020 г. Той ще е двукрак и ходещ. Космическата програма на страната предвижда след това да се изпрати мисия с хора и роботи.