Тончи Хюлич - талантливият музикант и бизнесмен
Тончи Хюлич - талантливият музикант и бизнесмен

ТОЙ Е ЖИВОТО ОПРОВЕРЖЕНИЕ на широко разпространеното схващане, че талантливите творци са лоши бизнесмени. Тончи Хюлич е най-успешният съвременен хърватски композитор. Негова музика редовно триумфира на конкурсите за "Евровизия" в няколко държави. Пише за класически и "полу" класически изпълнители като женската група "Бонд" и пианиста Максим Мървица. Но в същото време е отличен бизнесмен,

с огромно влияние в целия медиен и аудио-визуален ландшафт на Балканите.
Кариерата на 48-годишния Тончи Хюлич, който е завършил музикално училище и факултет по право, започва през 80-те. Тогава заедно с приятели създава поп групата "Магазин", която е много успешна в цяла бивша Югославия.
През 90-те години кариерата му на композитор набира скорост и той в успешен тандем с жена си Виекослава, която пише текстовете, почва да прави хитове за някои от най-популярните хърватски (и юго) изпълнители. На него приписват шумното навлизане на фолка в естрадата.
През 90-те създава и своята музикална компания "Тоника", която, освен че издава много хитове, продуцира и перспективни млади изпълнители.