Георги Готев в офиса на "Еурактив"
Георги Готев в офиса на "Еурактив"

ВИНАГИ СЪМ СЕ СМЯТАЛ за журналист, не за мениджър. Но напоследък съм принуден да се занимавам и с въпроси на управлението на фирмата, след като преди близо година започнах работа в една брюкселска медия. "Еурактив" е

в челната тройка на десетината специализирани медии, които следят пулса на европейските институции. Частна фирма, създадена точно преди десет години от французин, тогава служител в Еврокомисията. Макар че не е журналист, идеята му била да направи първата интернет медия (тогава интернет беше ново явление) по европейски въпроси.
Като български журналист от години следя "Еурактив" като източник на информация и затова винаги казвам, че неслучайно попаднах тук.
Първото нещо, което ме изненада, е, че за разлика от родината, тук ценят опита и старшинството. След цяла серия от интервюта (може би десетина часа общо) ми предложиха

по-висока длъжност от тази, за която кандидатствах. В един момент интервютата се пренесоха в дома на собственика на медията под формата на вечеря с ключовите лица във фирмата и моята и техните съпруги.