Бойко Борисов, Сергей Станишев, Меглена Кунева и Иван Костов ще бъдат част от журито на “Големият избор” по БНТ1. Риалитито, в което ще се търси бъдещият политически лидер на България, се излъчва всяка сряда след централната емисия “По света и у нас”. Форматът е купен от канадската обществена телевизия Си Би Си, която трета поредна година го излъчва под заглавието “Бъдещият велик премиер на Канада”. България е първата страна в Европа, където се реализира.

Любимият роман на българите бе определен чрез гласуване с есемеси, по интернет и по телефона в кампанията на БНТ1 “Голямото четене”. В заключителния етап в оспорвана надпревара между 12 заглавия спечели “Под игото” на Иван Вазов. На второ и трето място се наредиха отново български романи - “Време разделно” на Антон Дончев и “Тютюн” на Димитър Димов.

Наред с риалити формата "Размяна на съпруги" ТВ2 реализира своята инициатива "Размяна на медии". В нея по един журналист от медия смени работното си място, като отиде в друга за една седмица.