Зорница София: Светът е доста объркан за Балканите

ЗОРНИЦА СОФИЯ е магистър по изящните изкуства от Националната художествена академия - София. Специализирала е реклама в American University, Вашингтон, и в Училището за визуални изкуства в Ню Йорк. Има около 20 изложби - самостоятелни, групови и фестивални участия в България, както и около 30 извън България - в Ливърпул, Париж, Цюрих, Ню Йорк, Любляна, Дрезден, Москва, Лондон. През 2003 г. заснема дебютния си филм "Мила от Марс", който печели 16 международни и български награди. По кината е новият й филм "Прогноза".

- Зорница София, новият ви филм “Прогноза”, който е по кината от 17 април, определено се радва на зрителски успех. Сценарият събира приятели от България, Сърбия и Македония на един остров. Можем ли да кажем, че това, което се случва там, е минимодел на онова, което преживяват хората на Балканите?
- Минимодел е на събиране на всякакви по народност, положение и занятие хора, които са изолирани някъде и на които им е отнета работата, забавлението или нещото, заради което са събрани.