Малка Италия

Канелони с кълцано месо, сирене и спанак

Какво ви трябва:
400 г кълцано или смляно говеждо месо
200 г нарязани на ситно пресни домати
или 300 мл домати от консерва
100 мл вода
1 ситно нарязана глава лук
2 супени лъжици доматено пюре
100 г сирене
100 г замразен спанак
1 кутия канелони Barilla
300 мл течна готварска сметана
100 г настъргано (твърдо) сирене -
(за предпочитане пармезан)
2 чаени лъжички сол
няколко зърна пресен черен пипер


Начин на приготвяне:
Запържете смляното или накълцано говеждо до златисто, прибавете към него нарязания лук и доматеното пюре и запържете цялата смес за още няколко минути. Добавете водата и доматите. Прибавете подправките и оставете да поври около 15 минути, след което сложете сместа настрана да изстине и добавете спанака и сиренето. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.
Поставете плънката в сладкарска фуния (или в найлонов плик, като изрежете дупка) и напълните с нея канелоните.