Кажи само едно нещо, но го кажи добре

АЛЪН РЪСЕЛ е главен творчески директор на DDB Канада. Повече от 25 години е в рекламата. През 1987 г. започва работа в агенция Palmer Jarvis (днес DDB Канада) и я превръща в една от най-успешните в цяла Северна Америка. Пет поредни години е включван в престижната класация на сп. Strategy Magazine на най-добрите копирайтъри в света. През 2003 г. сп. АdAge го слага в списъка на десетте най-добри криейтив директори в рекламната индустрия. Алън Ръсел е печелил награди от Cannes Lions, Communication Arts, One Show, Clios, London International, Ad&Design, ANDY, Marketing, Bessies and Billis. Журирал е на Cannes, Clios и New York Art Directors Club.

- Господин Ръсел, кое е първото нещо, за което мислите, когато започвате да създавате една реклама? Как се настройвате, имате ли някакъв свой ритуал?
- Опитвам се да изчистя ума си от всякакви предразсъдъци, от предишните неща, които съм правил за този клиент, и от това, което съм видял като послания в цялата досегашна продукция за конкретната марка.