Първата 3D корица на списание Popular Science
Първата 3D корица на списание Popular Science

МАКАР ВСЕ ПО-ЧЕСТО да четем как някоя медия е освободила част от персонала си, как вестници стават интернет портали и как е затворено поредното списание, издателите гиганти не са престанали и за минута да търсят начини да се справят с тежката ситуация. Хубавото на кризата при печатните медии е, че заради нея те самите ще се променят. Ето какво правят големите издателства, за да се задържат на пазара.

Липса на физически контакт
Изнасянето на цялото съдържание на вестник или списание във виртуалното пространство е бърз процес, чиято себестойност в съвкупност със спестените разходи за печат, разпространение и т.н. е

ефикасна формула за оцеляване при липсата на големи рекламни бюджети. Направи го Dennis Publishing (Maxim, iGizmo, iMotor, Men's Fitness, The Week) в началото на април, когато обяви, че юнският брой на Maxim ще бъде последният за Кралството. Английският Maxim продължава да съществува, но само в интернет, като за целта се подобрява сайтът. Нещо, което се случи и със световния му конкурент FHM, но на американския пазар преди около две години.