Мотото ни е: "Не публикуваме само нещата, които не сте ни изпратили"

ПЕТЪР СТАМАТОВ е собственик на EuroChicago.com - най-посещавания електронен сайт на български език в САЩ. Журналистиката му е хоби. Работи като инженер във фабрика за кристали в Чикаго. Роден е в София. Завършил е столичния строителен техникум и висше образование в Русия. България е напуснал през 1999 г. Съпругата му е от Кюстендил. Тя е брокер на недвижими имоти, член е на борда на директорите на Българо-американската асоциация и вицепрезидент на Българо-американския център за културно наследство. Имат дъщеря.

- Господин Стаматов, сайтът ви EuroChicago.com е любимец на “Гугъл”, излиза на предни позиции в търсачката. Как стартирахте всъщност?
- Първо ни хареса името. Купихме правата върху него, за да го запазим. В началото това беше само една бизнес идея. Когато осъдиха на смърт медицинските ни сестри в Либия, решихме да използваме сайта в защита на нашите сънароднички. Бяхме

първите в САЩ, които започнаха да събират подписка за оневиняване на медицинските сестри, и по дипломатически път я изпратихме в Либия.