Новини

BusinessWeek се продава, списанието е собственост на McGraw-Hill Companies. Икономическият седмичник намали с повече от 30% рекламните си приходи през второто тримесечие на годината. За посредник в сделката издателите са наели бутиковата инвестиционна банка Evercore Partners Inc. Според финансови анализатори между 10 и 20 млн. долара са годишните загуби на BusinessWeek.

Филип Харманджиев стана изпълнителен директор на "Икономедия". Той поема оперативното управление на издателството, след като Бисер Боев освободи поста, за да се присъедини към икономическия екип на ГЕРБ. Филип Харманджиев е един от основателите и първи директор на вестник "Капитал", акционер в "Икономедия". Той ще съвместява поста с ръководството на винпром "Дамяница", чийто мажоритарен собственик е.

Закрито бе популярното предаване на Петър Волгин "Дим над водата". То се излъчваше всяка събота след обедната емисия новини на "Хоризонт" и акцентираше върху мнения на слушатели по най-актуалните теми от обществения живот у нас. Вместо него Волгин вече води по националното радио ново предаване, наречено "Деконструкция".