ПЕСИМИСТИЧНИ СА прогнозите за българския вестникарски пазар почти година след обявяването на началото на кризата. Тиражите на големите издания продължават да падат, а приходите от реклама са се сринали средно с 35%. Отстрани изглежда сякаш oтливът на читатели е само при така наречените "сериозни" издания, докато при "жълтите" криза на аудитория няма. Затова и вестниците, които претендират да са сериозни, навлязоха в нишата на "жълтите".
"Сериозните вестници в България винаги са имали и интересна част. Не забелязвам остро размиване, остро движение от едната страна - на сериозния печат към по-булевардните издания, и обратно - от булевардните към по-сериозните неща. Има една много

сериозна граница, която е следната: сериозните издания публикуват проверени и доказани факти. А това, че "Уикенд" публикува сериозни неща, му прави чест. Печели пресата, която съобщава верни факти", казва зам. главният редактор на в. "Труд" Никола Кицевски.
Валери Найденов, който е един от създателите на съвременната българска преса, също не смята, че има "преливане на жанровете".