"Ако ме пита някой коя страна от ЕС има най-големи проблеми с организираната престъпност, не би ми минало през ума да кажа България или Румъния", заяви бившият заместник-председател на Европейската комисия Гюнтер Ферхойген.
"Шпигел", 14 февруари

България е сред десетте най-изгодни туристически дестинации за тази година според класацията на пътеводителя Lonely Planet. Това са дестинациите, които осигуряват най-доброто съотношение цена - качество през предстоящия туристически сезон.
"Телеграф", 3 февруари

Бум в сектора на възобновяемата енергия. Експерти предупреждават за прилив на инвестиции, в резултат на което тенденцията би могла да нанесе повече щети на България, отколкото ползи на околната среда.
"Индипендънт", 31 януари

Гръцката криза се оказва сериозно препятствие по пътя на България към еврото. Европейската централна банка ще проверява по-строго кандидатите за Еврозоната. Засегнати от новите по-строги проверки ще бъдат предимно Румъния, България и Унгария, на които ще им се наложи да се съобразят със следващо отлагане на въвеждането на единната европейска валута.