Николай Неделчев: Как не заминах за Брайтън

ЕДВА БЯХ ЗАВЪРШИЛ международни отношения, с идея да продължа образованието си в University of Sussex в Брайтън, когато една случайна среща преобърна всичките ми планове. Бях отишъл в УНСС да си оправям някакви документи и срещнах в коридора

учителката ми по английски. Нейният съпруг си търсеше човек, който да се занимава с маркетинга на една голяма американска компютърна компания, и тя смяташе, че аз съм най-подходящият за това.
Разбира се, по онова време въобще не знаех какво е маркетинг, а с компютрите имах кратък, но не любовен период, докато учех програмиране по време на следването.

...

НИКОЛАЙ НЕДЕЛЧЕВ е роден в Пловдив. Завършва английска гимназия в родния си град. Магистър по международни отношения от УНСС. Професионалната си кариера започва като маркетинг мениджър в "Български бизнес системи" - независимата маркетингова агенция на Apple за България. През 1995 г. основава M.A.R.C. През следващите години създава специализирани екипи и агенции в областта на рекламата, интернет маркетинга, специални събития и промоции, които стават част от днешната група от специализирани комуникационни агенции "Публисис МАРК Груп".