Вратата между Изтока и Запада

ВИНАГИ СЪМ СМЯТАЛ, че всички кухни и култури на хранене ще са по-добри и по-интересни, ако си позволяват вдъхновение от други култури и кухни. Ресторант "Вратата" е едно от малкото места, които отварят врата към Изтока. Като под "Изток" нямам предвид Азия, а близкия до нас Изток. Някои подправки и вкусове като канела, лайм и мента са свидетелство за влиянието на Близкия изток, на Ливан и дори на Турция. От другата страна на вратата се срещаме и с други части на Балканския регион - Гърция, а някой път отскачаме и до Италия. Разбира се, тук е и България, която присъства с най-висококачествени зеленчуци и истинско сирене от Родопите (това са само част от продуктите, които съм длъжен да дам за пример).
Прочитайки менюто на "Вратата" няколко пъти, осъзнах какво ми харесва в него. Тази кухня е част от моето въображение - помислете си как би изглеждала Велика България, ако съществуваше днес.