Джийни Дък
Джийни Дък

Мениджърите 2020

ДЖИЙНИ ДЪК доскоро бе управляващ директор и старши съдружник в Бостънската консултантска група. Световно признат експерт по управление на промените. Публикува статии в Harvard Business Review. Преподавател в Университета на Алабама в Бирмингам и в института "Прат" в Ню Йорк, откъдето е магистър по мениджмънт. Автор е на бестселъра "Звярът на промяната: Човешките сили, които движат или спират корпоративната трансформация и промяна".

БОСТЪНСКАТА КОНСУЛТАНТСКА ГРУПА е един от световните лидери в областта на мениджмънт консултантските услуги. Има филиали в над 40 държави. Компанията е създадена през 1963 г. Само пет години по-късно става световноизвестна с разработената от нейните експерти "Матрица на Бостънската консултантска група". Това и до днес е най-популярният модел за стратегическо планиране и за вземане на решения за развитието на продукт, проект или компания.

- Госпожо Дък, в последните десетилетия мениджърите се научиха ловко да използват “моркова и тоягата”. Оттук нататък дали ще са им нужни нови методи за мотивация и контрол, или могат да разчитат на опита от миналото?
- Хората не се променят толкова много.