Томислав Дончев
Томислав Дончев

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ е министър по управление на средствата от ЕС. Бивш кмет на Габрово. Бил е програмен директор в институт "Отворено общество", консултант по европейски програми, редактор в Радио Габрово и учител по социология, психология, логика и етика в хуманитарна гимназия "Св.св. Кирил и Методий" във Велико Търново. Завършил е Великотърновския университет.

- Господин Дончев, мнозинството ваши съграждани ви сочат за успешен кмет. Кои практики от Габрово пренесохте на “Дондуков” 1?
- Още в началото на мандата един експерт от Европейската комисия ме предупреди, че имам на пръв поглед проста, но всъщност сложна задача - да мултиплицирам опита си от Габрово в цялата страна. Бързам да ви уверя, че не притежавам специално ноу-хау. В Габрово използвах все прости и известни техники:

ясни цели, мотивиран екип, разпределени отговорности, разчитах не само на мениджърските, но и на лидерските си качества. Работата по оперативните програми е непозната сфера, която изисква нови умения, поемането на нови отговорности и ако експертите нямат пред себе си водач, трудно намират необходимата смелост и увереност.