ТЕРЕ ДЕЙ ГРИФИ

ИТАЛИАНСКОТО БЯЛО вино "Тере дей Грифи" е един от поводите за гордост на винарската изба "Фонтана Кандида". То се оценява като висок клас Фраскати Супериоре с контролиран произход. От миналото до днес се смята за символ на голям успех. Представлява продукт, с който именитата винарна се готви да посрещне бъдещето, продължавайки да изненадва, без да изпуска връзката с традицията.

Преди повече от половин век "Фонтана Кандида" въведе емблематичната си бутилка, която стана символ на виното "Фраскати". Сега компанията премоделира линиите на бутилката с цел отново да я издигне в икона на стила, който е модерен и елегантен, изключителен и богат на вкус. Така познатото качество се предлага в нова светлина, за да открие отново стойността на виното, което накара Рим и целият свят да се влюбят в него.

"Тере дей Грифи" е разновидност, посветена на ресторантьорите, която предлага в модерна форма цялото начално богатство на най-известното вино от древните хълмове в съвременна Италия. Името му идва от фамилията на благородното семейство Де Грифи, собственици на най-добрите терени за отглеждане на лозя в региона Лацио през 11. в. Земите на това семейство са родили реколтата на виното "Фраскати", което Гьоте нарича "истински рай" по време на един от престоите си в Рим.

Виното "Тере дей Грифи" има блестящ златист цвят с нежни тревисти нюанси. Ароматът му леко загатва на бадем и мускус, широк и убедителен е, напомня за полски цветя и екзотични плодове. Вкусът е сух, плътен и мек, но свеж и жив, отличавайки се с елегантен плодов завършек на зряла круша, който е приятно продължителен.