Медии

По случай 70-годишнината от рождението на Джон Ленън английското списание Q пуска ноемврийския си брой с четири различни първи корици. На всяка от тях има непоказвана досега снимка на легендарния член на "Бийтълс". Фотографиите представят музиканта в различни периоди от живота му. В специалния брой е публикувано и ексклузивно интервю с Йоко Оно, направено в дома, където е живяла с Джон Ленън.

"ЛАДА" - едно от най-популярните женски списания от близкото минало, започна да излиза отново. На корицата на първия брой е Лили Иванова. Главен редактор на модното издание е Биляна Димитрова, която е била редактор в Elle, Beauty и "Мода". Напълно новата графична концепцията пък е дело на художника Чавдар Гюзелев-Чочо, който е работил за Vogue - Италия. Списание "Лада" ще излиза всеки месец, негов издател е "ЕнЕм Медиа".

Българският журналист Асен Йорданов получи наградата "За свободата и бъдещето на пресата" на Leipzig Media Award. Тя е учредена през 2001 г., присъжда се на изявени журналисти, издатели и медийни институции, ангажирани със защита на свободата на словото.