АЗИАТСКИ ОРДЬОВРИ

В азиатската кухня
не се прави голяма разлика между плодове
и зеленчуци.
Плодовете, които
не са много сладки,
се използват
за готвене, а ако пък
са много сладки,
се съчетават със сол. Ще ви представим
две много лесни ястия - едното с грейпфрут, другото с тиквички.

САЛАТА ОТ ГРЕЙПФРУТ СЪС СКАРИДИ
КАКВО ВИ ТРЯБВА:
2 грейпфрута
16 сурови и обелени тигрови скариди
4 ч.л. сок от лайм
4 фино нарязани пресни люти чушлета
4 ч.л. захар
4 ч.л. рибен сос (продава се в бутилка)
4 фино нарязани стръка пресен лук
печен лук (продава се готов)
КАК СЕ ПРИГОТВЯ:
Размразете скаридите и изцедете водата от тях.
Обелете грейпфрутите и разделете месестата част на плода на малки парчета.
В тенджера стоплете вода, за да сварите скаридите, докато почервенеят. Това отнема около 2-3 минути. Извадете скаридите и ги сложете настрани. Излейте водата.
В топлата тенджера смесете захарта, сока от лайм, рибения сос и лютите чушлета.