Впечатлен съм

ПОСЕЩЕНИЕТО НА РЕСТОРАНТ "Торо" ("Бик" - от исп.) прилича малко на екскурзия, на кратка разходка с колата сред природата, където е спокойно и зелено около вас. Но преживяването прилича също и на приятно пътешествие, когато става дума за кухнята. Бих нарекъл това, което сервират там, класика от най-доброто на Южна Европа, като имам предвид Испания и Италия. И макар да казвам, че е класика, то винаги се приготвя с усет за съвременност или ексцентричност.
Менюто е кратко и добре съставено. Да започнем с Хамон иберико - световноизвестната испанска сурово сушена шунка, чието приготвяне отнема от 12 до 36 месеца. Може би е по-известна под името Пата негра. Във всеки случай тя ще се стопи в устата ви и е сред най-добрите шунки, които съм опитвал в тази страна. Следващото в менюто е избор от салати, от които ще трябва да споменем тази от различни видове топли гъби, сервирана с пяна от Хамон иберико.