"Хамачи", ул. "Орфей" № 3, кв. "Лозенец", София, www.hamachi.bg
"Хамачи", ул. "Орфей" № 3, кв. "Лозенец", София, www.hamachi.bg

В БЪЛГАРИЯ се възприема, че японската храна е синоним на суши. Но японската кухня предлага много повече ястия - и месни, и рибни. "Хамачи" също сервира суши, а когато един ресторант прави това, трябва да разбира от три важни неща, освен да има главен готвач с добри умения. Това са подборът, качеството на суровините и презентацията. В Япония ви трябват четири години, за да станете готвач на суши. В "Хамачи" разполагат с това знание, ние бихме казали дори, че са най-добрите в България.
Но този път не е необходимо да ядем суши. Вместо това ще започнем с Осака краб кейк. Добре балансирано ястие, където мекият вкус на краба се изтъква, вместо да бъде потиснат. Също се радваме да видим в менюто пушена змиорка - вкусно нещо, което не се вижда често у нас. Скариди Сакамуши беше друго предястие, което наистина заслужава да се спомене - висококачествени скариди, задушени на пара със саке и сос даши, които придават на ястието пикантен и много приятен вкус.