СВЕЖИ КОРЕНИ ОТ ЦВЕКЛО С МАСЛО
СВЕЖИ КОРЕНИ ОТ ЦВЕКЛО С МАСЛО

СВЕЖИ КОРЕНИ ОТ ЦВЕКЛО С МАСЛО
Пресните малки корени от цвекло са истинско кулинарно изкушение. За предпочитане е да ги оставите леко недосварени, отколкото да се разварят. По-лесно се белят, когато са сварени.

От какво се нуждаете:
16-20 пресни корена от цвекло с един и същ размер
200 г масло на стайна температура
сок от лимон
пресни подправки по ваш вкус
сол

Как се приготвя:
Внимателно почистете с четка корените.
Сложете ги във вряща вода с 1 с.л. сол на литър вода. Варете ги на ниска температура за около 15-20 минути в зависимост от тяхната големина. Проверете с нож или вилица дали са меки и готови.
През това време разбъркайте маслото с част от лимоновия сок и с пресните, фино нарязани подправки.
Обелете готовите корени цвекло и ги сервирайте топли, с разбърканото масло. Също може да ги сервирате студени, но тогава ще трябва да замените маслото с винегрет.