Най-богатата фамилия в Русия е на братята Ананиеви. Класацията е на сп. "Финанси" и се прави за втора поредна година. Алексей е председател на съвета на директорите на Промсвязбанк, а по-малкият му брат Дмитрий - съсобственик на банката. Двамата притежават общо 6,5 млрд. долара. Поотделно те са на 43. и 44. място в класацията на руските милиардери, изготвена от списанието. През миналата година най-богатата фамилия бе на основателя на "Руснефт" Михаил Гуцериев. Сега тя е на второ място с капитал от 5,8 млрд. долара.

Делфини измират в Черно море, край бреговете на Краснодар в Русия. 30 мъртви екземпляра са открити на дъното от водолази. Засега не е ясна причината за бедствието. Правителството възложи на прокуратурата да разследва случая. Ще бъдат направени замервания на водата и ще бъдат потърсени източници на замърсяване.

Великобритания продава на търг вина, собственост на Министерството на външните работи. Това се налага, тъй като издръжката на държавната изба "Ланкастър" в Лондон струва на хазната 400 хил.