“Зеленото” Mondeo
"Да губиш енергия е престъпление. Ford Mondeo. Само 3,9 л/100 км". Това е слоганът на новата "зелена" кампания на Mondeo, зад която стоят криейтивите от Bassat Ogilvy, Мадрид. Макар екорекламите да се превърнаха напоследък в конфекция, която невинаги предлага необходимото качество от творческа гледна точка, клиентите са доволни. Изборът на автомобили, които замърсяват по-малко природата, става все по-голям. Новото Mondeo е една от алтернативите.

МИКРОГРАФЪТ НА ВРЕМЕТО. Още в далечната 1916 г. компанията Tag Heuer патентова микрографа - уред, с който се отчита времето до стотна от секундата. Близо век по-късно агенция CLM BBDO, Франция, отново залага кампанията си на микрографа, за да рекламира най-новата серия часовници на Tag Heuer. Но този път с футуристични принтове, където всички най-прецизни часовникарски елементи са трансформирани в птици и жаби. А казват, че рекламите на часовници били консервативни?

СВОБОДА НА СЛОВОТО. Да, свободата на словото е една от най-важните граждански свободи. И трябва да бъде винаги високо заявявана.