Крал Бургер - от бързата закуска

Звучи толкова просто: "Хамбургерът е смляно говеждо месо между две половини хляб с малко гарнитура". Немските емигранти в САЩ представят ястие със смляно месо, което наричат хамбургер пържола, в края на 19. век. По-късно е добавен хлябът и става хамбургер сандвич.
Смляно месо и две парчета хляб. Ами на теория това е лесно. Но днес, когато хамбургерът е глобална модерна класика и когато може да бъде открит в международния гид с ресторантски менюта Guide Rouge, вече не говорим за храна и за места за бързо хранене. За приготвянето му са необходими същите умения и познание както при подготовката на 3-звездно сложно ястие.
Изборът какво месо или смес от меса да изберем е само първото предизвикателство. Този въпрос събира познавачи от всяка посока на компаса. Да е поднесен със свежа салата е от изключително значение, но най-важният въпрос е какъв трябва да бъде процентът на мазнините, за да бъде създаден съвършеният хамбургер.