Red Apple отвътре
Red Apple отвътре

Гьоте беше казал, че великата архитектура е като замръзнала музика. Не се среща много често, но и в София има няколко сгради, които отговарят на това описание.
Всеки, който разполага с финансов ресурс, може да построи сграда, но да построиш изключителна сграда се изисква нещо повече от това. Знания, креативност, но най-вече визия. Аркадий Чорбаджийски - основателят на строително-инвестиционната компания sofbuild, е човек с визия. Последният проект - Red Apple ("Червената ябълка"), съдържа всичко - и идеята, и познанието. Но съдържа и най-важното - визия. Бих нарекъл всичко това "ред, докоснат от насладата". Няма лесен начин да се постигне нещо подобно.
Вдъхновението идва от изкуството и артистичните сцени от 60-те години на миналия век в нюйоркския квартал Сохо, превърнати в една уникална модерна сграда. Сграда със стил, който въздейства. Със своите червени тухли, открити пространства и високи тавани едновременно в буквален и метафоричен смисъл Red Apple създава усещането за пулсиращо и креативно време и пространство.