Хибрид. Формула 1. Нюрбургринг.

Само преди година това заглавие щеше да изглежда абсурдно. Сега обаче е съвсем на място, при това е абсолютно вярно. Най-бързо ускоряващият хибрид на света M35h на Infiniti, настоящият световен шампион във "Формула 1" Себастиан Фетел, неговият съотборник Марк Уебър и трудната писта "Нюрбургринг Нордшлайфе" - всички те заедно отбелязаха началото на продажбите на Infiniti M35h в Европа малко преди официалния старт на изложението във Франкфурт през септември. Японският производител на луксозни автомобили избра легендарната и определено най-трудната състезателна писта в света, за да докаже, че хибридната технология тепърва ще се развива.
M35h e първият хибриден модел на Infiniti. Той е и първият, който използва технологията Infinity Direct Response Hybrid, която позволява на автомобила да работи ефективно в различни условия - от тихо придвижване без вредни емисии в града до изключително ефикасно пътуване по магистрали със скорост на спортна кола.
Комбинираната мощност от 364 к.с. на практика е почти без конкуренция в сегмента. M35h ускорява по-бързо от всеки друг V6 дизелов вариант и е по-чист и по-икономичен от всеки V6 бензинов конкурент. Ускорението от 0 до 100 км/ч е само 5,5 секунди, официалният разход при комбиниран цикъл е 7 л на 100 км, а емисиите на CO2 са 162 г/км. Няма съмнение, че това е новият образец на хибридната разработка и много повече от едно страхотно преживяване.
Тестовете показват, че M35h може да измине по-дълги разстояния, да се движи по-дълго време и с по-голяма скорост на електричество, отколкото сме наблюдавали до този момент в сегмента. В САЩ Infiniti M35h показа, че може да се движи изцяло на електричество през 50% от времето, и то през доста разнообразни трасета, включващи градски и магистрални отсечки.
Официалният разход на гориво от 5,7 л/100 км в извънградски условия гарантира изключително икономично шофиране до 1200 км без зареждане - значително постижение за близо 5-метровия луксозен салон с максимална скорост от 250 км/ч (електронно ограничена).
Екстрите в автомобила са характерни за най-високия клас. Отопляеми и вентилирани седалки с контрол на температурата, полирани елементи от японски бял ясен, биксенонова система + адаптивна система за следене на пътя, Infiniti Music Box с твърд диск и четящо устройство за CD и възможност за свързване на USB/iPod, двузонов климатик, електрическо регулиране на седалките и волана, електрически люк - това е само една малка част от предимствата на истински луксозния автомобил.
Infiniti M35h има още една изненада. Това е първият хибрид в света, снабден стандартно със система за звуково сигнализиране за приближаващ автомобил. Системата използва разнообразни отличителни звукови сигнали, за да има гаранция, че M35h няма да изненада пешеходците и незрящите, когато се приближи абсолютно безшумно, движейки се само на електромотор. Системата се контролира от компютър и свързва звуков синтезатор в колата с високоговорител, вграден в предната броня.