Лий Якока: Всичко за продан

Във филма "Робокоп" (1987 г.) се появява основно училище, което се казва "Лий Якока". Кръстено е на бившия шеф на "Форд" и "Крайслер" с антиутопична цел - да покаже как хората на бъдещето са разядени от капиталистическия морал и са загубили човешкия си облик.
За 87-годишния Лий Якока казват, че продава всичко: продукти, идеи и когато се наложи - дори себе си. Вечно между скандала и обожанието, но винаги възкръсващ от всякакви руини. Нещо повече - той казва, че умението да плува в криза е едно от най-важните качества на успяващия човек.
През 2007 г. издава книгата "Къде изчезнаха лидерите?", в която анализира задълбочено качествата на добрия ръководител. Нарича ги 9-те "C" - Curiosity, Creative, Communicate, Character, Courage, Conviction, Charisma, Competent, Common Sense, Crisis (любопитство, креативност, комуникативност, характер, смелост, убеденост, харизма, компетентност, здрав разум, криза - или способността да се справяш с нея). Неговият живот е красноречива илюстрация, че рецептата работи.