Всичко започва с вътрешните комуникации

ФРАНК ЩАУД е изпълнителен вицепрезидент "Корпоративни комуникации, развитие на марката и спонсорство" на Actavis Group. Има над 20-годишен опит в журналистиката и в сферата на корпоративните комуникации. Завършва образованието си през 1989 г. в Инсбрук (Австрия) и започва журналистическата си кариера през същата година в Austria Presse Agentur. От 1999 до 2008 г. е работил във всекидневника Tiroler Tageszeitung (320 хил. тираж) най-напред като бизнес редактор, а след това и като главен редактор от 2005 до 2008 г. Преди да се присъедини към Actavis, той е оглавявал собствена консултантска фирма за корпоративни комуникации.

Господин Щауд, колко важна е позицията на корпоративен пиар мениджър за една компания? Какви са неговите основни задължения?
- Смятам, че това е ключова позиция за всяка фирма, независимо колко голяма или малка е. Всичко започва с вътрешните комуникации. Хората ви трябва да бъдат информирани за целите, стратегията и финансите на компанията. Най-лошото нещо е, ако служителите ви получават информация от външния свят, например първо от медиите.