DiVino.Taste - виненото събитие на годината

Повече от 2500 посетители се стекоха в залите на Централния военен клуб на 19 и 20 ноември, за да дегустират над 250 български вина от всички краища на страната. Първото издание на форума DiVino.Taste събра близо 40 производители, които представиха новото лице на виното в България. Пространството в красивата сграда на Централния военен клуб едва побра желаещите да се насладят на великата напитка, а местата за богатата програма от майсторски класове бяха изчерпани още преди началото на голямото винено събитие.
DiVino.Taste потвърди очакванията и показа, че виното с марка "България" е готово отново да заеме подобаващото му се място на световната винена сцена!
Освен изложбена част организаторите бяха предвидили и богата програма от лекции, курсове и майсторски класове. Силен акцент в програмата на DiVino.Taste бяха двама от лекторите, които са носители на титлата Master of Wine - Каролайн Гилби и Константинос Лазаракис. Институтът Masters of Wine съществува от 1955 г., а титлата е призната за най-престижното отличие в областта на виното.