Комуникации дълбоко в мината

DUNDEE PRECIOUS METALS е базирана в Канада международна миннодобивна компания, която се занимава с придобиване, проучване, разработване и обработване на райони с ценни метали. Целите на компанията са да намира, придобива, финансира, разработва и управлява евтини и дългосрочни миннодобивни проекти. Dundee Precious разработва медно-златното находище "Челопеч".

МАРК ГЕЛСОМИНИ е корпоративен директор "Информационни технологии" в Dundee Precious Metals Inc. от 2009 г. Има 15 години опит в стратегическото планиране, управлението на мрежи, проектиране на системи и сигурност. Освен в Европа е работил и в Индия, Япония, Корея, Китай, Русия. Завършил е Университета в Торонто.

Господин Гелсомини, живеете в Торонто, а често посещавате България. Каква е причината?
- Поводът да съм тук сега е презентация, която ще изнеса за иновативните идеи в Wi-Fi комуникациите под земята на форума на Cisco Expo 2011. Това е свързано с дейността на нашата компания "Челопеч Майнинг", която разработва подземното находище "Челопеч". Живея в Канада и пътувам често до вашата страна заради организационни задачи, свързани с проекти, графици, срещи на високо равнище.