Георги Тошев е роден през 1969 г. в София. Завършил е българска филология. Работил е като журналист в "24 часа", "Континент", "Дневник" и Списание 1. Бил е главен сценарист на предаването "1002 нощи" (БНТ), автор и водещ на "Артефакти" (БНТ), автор и водещ на "Другата България" (bTV), главен редактор на Music Idol (bTV). В момента е автор и водещ на "НепознатиТЕ" (bTV), продуцент на "Кастинг" (БНТ) и главен редактор на сп. MAX. Работил е за BBC, ZDF, ARTE, Paris premiere, RFI. Автор на 34 документални филма и две книги - за Невена Коканова и Наум Шопов.

Господин Тошев, познат сте на аудиторията от предаването "Другата България". След спирането му започнахте да правите телевизионна документалистика с проекта "НепознатиТЕ". Как се решихте да се занимавате точно с документалистика?
- "Другата България" беше един междинен жанр между разширения репортаж и телевизионната документалистика. Приключвайки с това предаване, получих ангажимент от BBC да бъда част от един екип, който засне филма "Четири къщи", разказващ за четири семейства, пострадали от урагана Катрина.