Ресторант "Кристал"

В този ресторант се ожених. Беше хубава сватба, с над стотина гости. На снимките аз съм строен, слаб, а жена ми прилича на източна принцеса. Бяхме поканили и неколцина поети и писатели, те дойдоха уж с половинките си, но после в сватбената суматоха успяха да се отскубнат от контрол и много здраво се почерпиха. Но поетите и писателите са такива, те винаги искат да видят какво има отвъд общоприетите граници.
Ресторант "Кристал" и изобщо заведенията от долната страна на градинката "Кристал" изникнаха след някакъв партиен конгрес. За времето си изглеждаха много модерни. После дойдоха промените и градинката "Кристал" се превърна в център на обществения бунт. И така влезе в историята. Аз бях горд, че градинката "Кристал" и едноименният ресторант, част от моята биография, се превърнаха и в част от биографията на България.
После в градинката "Кристал" се появиха художниците и антикварите. През това време ресторантът бавно западаше, но щяха да минат години, десетилетия, преди той да хлопне кепенци съвсем.