Любовта в офиса е неизбежна

РИЧАРД БРАНСЪН е основател на Virgin Group и компании, сред които Virgin Atlantic, Virgin America, Virgin Mobile и Virgin Active. Поддържа свой блог на www.virgin.com/richard-branson/ blog. Може да го следите в Twitter на twitter.com/richardbranson. Може да му задавате въпроси на RichardBranson@nytimes.com. Моля, не забравяйте да напишете името и страната,
в която живеете.

Има различни видове семеен бизнес - това проумях наскоро, когато Virgin Money придоби британската банка Northern Rock. Докато пътувах из страната и поздравявах служителите, че се присъединяват към групата Virgin, навсякъде усещах силния семеен дух. Не само че постоянно срещах съпрузи и съпруги, работещи в един и същ офис, но в редица случаи там работеха и техните синове и дъщери.
Едва ли има друго толкова убедително доказателство за привързаността и доверието на един служител към компанията от това да я препоръча и на своите най-близки хора.
Няколко дни след тези срещи вечерях със стар приятел от Ню Йорк, който ме попита за политиката на Virgin към любовните връзки в офиса.