2011 г. като драматичен сериал

Предишните години имаха повече успехи. Да вземем за пример 1956 г.: ако говорим за конфликти - това са унгарският бунт и суецката криза. Ако говорим за романтика - сватбата на принц Рение и Грейс Кели. Всичко това в тон с новия, вълнуващ артист Елвис Пресли.
Или защо не 1317 г. - в случай, че сте швед. В центъра е семейна кръвна вражда като антична драма. С кулминация през декември, когато шведският крал Биргер Магнусон кани братята си на пир и ги оставя да умрат от глад. Всеки разбира, че след това следват още епизоди. Брилянтен сценарий.
Затова е скучно и малко тъжно да се види, че 2011 г. не достига дори и близо до тези шедьоври. Погледнато формално, годината е подобна в много отношения на предните продукции - дълга 365 дни, разделена на 12 месеца и наличните празници като Коледа и Великден в очакваните моменти и места. Мозайката от личности, с които сме свикнали, са там, същите, които си знаем от много време противопоставящи се двойки: власт и импотентност, бедност и богатство, щастие и мъка.