Малко са нещата, които ме изненадват.  Не че това ме дразни или нещо подобно, по-скоро наблюдение, което се опитвам да разбера докрай

Защо има колоездачи, облечени сякаш са на Тур дьо Франс? Преди няколко дни си седях навън в малкото ни квартално кафене. От сградата отсреща видях да излиза един мъж на средна възраст. Той беше облечен в крещящ жълт екип по тялото. Панталоните му завършваха над коляното и носеше футуристична каска, с която изглеждаше като актьор от филм за извънземни. Освен това имаше обувки за колело, с които не може да се ходи нормално, и чифт сребристи аеродинамични слънчеви очила, с които човек изглежда като насекомо. Той, разбира се, носеше със себе си колело.
Беше неделя следобед и нашият велосипедист подкара колелото сякаш отиваше към старта на Giro d'Italia (Обиколката на Италия). Всъщност не… той се върна след 15 минути, облечен по същия начин, но този път с найлонова торбичка в ръцете. Беше си купил хляб и литър мляко. Никакви допинг тестове или пък съпровождаща кола с резервни велосипеди след него.