Сезонът на круизите в Карибско море и Бахамите

Те привличат като магнит милиони туристи през цялата година и особено в периода ноември-март, когато там е т.нар. сух период, а Европа и Северна Америка са притиснати от студа. През късната есен и зимата Бахамите и Карибите приютяват по-заможните любители на летните удоволствия. Най-удобно е пътешествието към тропическия рай да започне от Форт Лодърдейл - най-голямото круизно пристанище в света, или от Маями - световната круизна столица. Модерните международни летища, отличната инфраструктура и разнообразен избор на хотели ги правят предпочитани отправни пунктове към островите на юг.
Добре е все пак да отделите поне седмица за разглеждане на Флорида. Тук се намира уникалният природен парк Евърглейдс, но и Дайтона, и Палм Бийч, които наред с другото се славят и с по-освободения си нощен живот. Ако сте любопитни да видите къде и как живеят звездите - Стар Айлънд в Маями е на ваше разположение. Въпрос на престиж за великите на деня е да притежават имот на това островче. Ценителите на изкуството ще открият в Маями невероятни изложби и галерии. Това е място, където прочути творци и изпълнители от цял свят с удоволствие демонстрират таланта и уменията си. А плажовете... Само тези на Форт Лодърдейл са с дължина 18 мили!
На няколко часа път на север се намира Орландо. Тук са атракционните паркове Disneyland, MGM, Universal и безброй други. Съвсем наблизо са Кейп Канаверал и Кенеди Спейс Център. Ако пък тръгнете на юг по легендарната US1, минаваща буквално през морето и огърлица от острови, ще достигнете Кий Уест. Великият Хемингуей е прекарал тук 10 години от живота си. Къщата му днес е музей, където освен за творчеството на писателя ще научите нещо повече и за неговите странности, като например неимоверната му привързаност към домашните котки. Ето така една наситена с приятни емоции и преживявания седмица ще отлети неусетно.
Идва време за следващата, още по-приятна част от пътуването - морския круиз! Повечето маршрути включват и бахамски, и карибски острови. Географията тук изобилства с имена на светци: Сейнт Мартен, Сейнт Китс, Сейнт Кроа, Санта Лусия, Сейнт Томас, Сан Хуан и пр. По ирония на съдбата всички тези кътчета преди време са били свърталища на пирати. Явно корсарите са имали усет за красотите на природата. Тук е царството на палмите, белите плажове и тюркоазеното море! В наши дни мястото на пиратските фрегати е заето от круизните кораби, които кръстосват топлите тропически води. Круизите са без алтернатива за пътешествие из тези ширини. Няма друг начин да посетите частни острови на Бахамите като Half Moon Cay, Princess Cays или Great Stirrup Cay. Това са божествени места, притежавани от круизни компании и предназначени само за техните гости.
Отплавайки от Флорида, за вас настъпват дни на пълно безгрижие и удоволствия сред очарователна природа и винаги усмихнати и никога небързащи за никъде островитяни. А безукорното обслужване и 5-звездният лукс, изисканата храна и пищните забавления на борда са гаранция за пълна отмора. Ние от КОНТИТРАНС М с удоволствие ще ви помогнем да направите най-подходящия за вас избор както на круиз, така и при цялата организация на вашето пътуване. Как изглежда финансовата страна на подобна ваканция? Като ориентир нека назовем сумата от 9-10 хил. долара, която ще е предостатъчна за двама и включва самолетни билети, настаняване за седмица в хотел 5 звезди, наем на луксозен автомобил, хранене в изискани ресторанти и умерен шопинг. Плюс
12-дневен круиз в каюта с балкон!    

За контакти
с "Контитранс М":
www.contitrans-m.com, София 1164, ул. "Якубица" № 25-Б, офис 19,
тел. 02/ 962 7518, 868 9430, 0885 963 005, e-mail: info@contitrans-m.com