Вярвайте в себе си! Никой не знае  какво можете да постигнете

РИЧАРД БРАНСЪН е основател на "Върджин Груп" и на компании като "Върджин Атлантик", "Върджин Америка", "Върджин Мобайл" и "Върджин Актив". Има свой блог на адрес: www.virgin.com/richard-branson/ blog. Може да го следвате в Twitter на twitter.com/richardbranson. Повече за "Върджин Груп" може да научите на www.virgin.com. В следващите си статии Ричард Брансън ще отговаря на читатели. Моля, изпращайте въпросите си на RichardBranson@nytimes.com. Не забравяйте да напишете името си, страната, в която живеете, електронната си поща и че сте читател на "Мениджър".

Когато нещо не е наред или се окажете в неизгодна позиция, най-добрият начин да се справите е да превърнете недостатъка в предимство. Научих това още в ранна възраст, като се борех с дислексията - неспособност за четене и разбиране на прочетеното.
Напуснах училище, когато бях на 16. Невинаги можех да следя какво се случва в часовете и затова те не ми бяха интересни и ставах разсеян. Учителите си мислеха, че просто съм мързелив, защото по онова време хората не знаеха толкова много за дислексията, колкото днес.