Българското вино има характер

Как започна всичко?
ФИЛИП ДИМИТРОВ, СОБСТВЕНИК

Да поставиш началото в близост до родния край е знаково и много мило на всеки човек начинание. Така започна една красива приказка, която искрено вярваме, че ще превърнем в традиция и ще успяваме да претворим и запазим българския дух чрез един толкова изконен наш продукт - виното.

Гроздето или технологът - кое е в основата на хубавото вино?
ГЛАВЕН ЕНОЛОГ РУМЯНА РЕКАРСКА

Да имаш самостоятелността и възможността да претворяваш хубаво грозде в творчески вина - това е съкровено желание за всеки енолог. Най-хубавите вина са споделените и направени с много живец и много екипна работа. Не е въпросът само до грозде или до човек - добрият резултат идва от комбинацията на тези фактори и най-вече от балансираното им съчетание. Радвам се, че успяваме да покажем уникалното си отношение във всеки етап - от лозето, през винификацията, до крайния клиент, и така да разкрием тероара на района чрез виното.