Chef  Жоро  Иванов

Получил образованието си във Френския кулинарен институт в Ню Йорк, със стаж във Франция, Италия и Германия, два пъти участва в най-елитното кулинарно състезание Bocuse d'Or, Жоро Иванов е един от най-известните главни готвачи в България. Ако към това прибавим седем години в ресторант с две звезди "Мишлен" - La Truffe Noire в Брюксел, както и позицията му на вицепрезидент на Euro-Toques International, асоциацията на водещите европейски главни готвачи, и президент на Euro-Toques България, може да се каже, че ресторантът Shades of Red в "Гранд Хотел София" притежава един наистина талантлив и опитен главен готвач.
Какви ястия приготвя Жоро Иванов? Коректното описание би могло да бъде - автентични, съчетаващи местните традиции с международните кулинарни тенденции. Класически, но същевременно вдъхновяващи, семпли, но стилни.
Ястие от сьомга може да се определи като класическо скандинавско ястие, особено ако носи името "Кралска сьомга". Но добавката на цвекло и рибен сос с характерния солен привкус на аншоа го пренася в едно ново измерение далеч от това, което обикновено очакваш да опиташ.