Изкушението Malibu

Колко коктейла са нужни, за да докоснеш рая... Да потънеш в онова опиянение, което те кара да се чувстваш непобедим, недостижим и неподвластен на времето... Два, три или повече... Няма точна доза, нито пък "вярна" рецепта. Харесвам вкуса на "Хавана клуб", синьо "Кюрасо", сок от ананас и карибски ром "Малибу". Може да допълни перфектно един прекрасен следобед и едно истинско преживяване, но когато става въпрос за Chevrolet Malibu, коктейли не са нужни. Той е силен като адреналин, вълнуващ като любовно докосване и по-сигурен отвсякога.
Отваряш вратата, настаняваш се удобно в кожената седалка, слагаш предпазния колан и... политаш... като във филм от седемдесетте години на миналия век - сам на път без край с един от онези мощни американски автомобили с огромни двигатели и форми като на мистър "Олимпия". Широката, сякаш прилепнала към пътя осанка, изтеглените назад очертания на предните светлини и релефните форми на задните калници напомнят за култовия Camaro, но имат свое собствено излъчване и неустоими предимства.
Malibu е новият флагман на Chevrolet за Европа и една от десетте нови премиери за последните 18 месеца. Красив автомобил, който предлага уникално американско усещане, гарнирано с 5-звездно ниво на сигурност.
Новата външност на легендарния Malibu наистина е много ефектна. Важна роля за това играе и аеродинамичната ефективност, спомагаща за намаляване на шума, вибрациите и разхода на гориво. Разпознава се лесно в подобния на спортно купе силует, както и в детайли като високо разположения заден капак, изпълняващ ролята на спойлер, и оформлението на арките на задните калници.
Клиентите могат да избират между два ефективни и мощни
4-цилиндрови двигателя, дизелов и бензинов, с работен обем от 2,0 и 2,4 литра и мощност от съответно 164 и 169 к.с. В Европа новият Malibu ще се предлага с механични и автоматични скорости.
Malibu е изключително привлекателен и в интериора. На първо място има изобилие от развлекателни възможности. Разположените на волана бутони за управление на аудиосистемата Pioneer™ са съчетани с възможност за USB, Bluetooth и MP3 връзка. Ниво на изпълнение LTZ предлага серийна аудиосистема с радиоприемник, CD плейър и чувствителен на докосване цветен дисплей със закрито отделение за iPod или смартфон.
И още едно много важно предимство - никога вече няма да ровите в джобовете или чантата си, за да търсите ключа на колата. Ако той е у вас, вратите на Malibu се отключват автоматично, а за стартиране е достатъчно просто да натиснете бутона на таблото и да... полетите.
Стабилната структура на каросерията осигурява не само прекрасно поведение на пътя, но и надеждна защита за пътниците в автомобила. Получилият максимална оценка от
5 звезди в тестовете NCAP Malibu предлага наистина впечатляващ набор от серийни мерки за безопасност. Наред с осемте въздушни възглавници, електронния контрол на стабилността (ESC) и контрола на сцеплението с пътя (TC), които може да очаквате на борда, Malibu е оборудван и с активни опори за глава (които се изместват напред, за да защитят врата от опасния ефект на камшичния удар при евентуален сблъсък) и система за следене на налягането в гумите.
При всички случаи Chevrolet Malibu е автомобил с характер и има своите изисквания - човек трябва да е готов за него, да търси необикновено преживяване и да познава вкуса на успеха.