Легендата за Синята луна

Синя луна е природно явление - второто пълнолуние в един календарен месец. Не се наблюдава всяка година, тъй като по-често годините имат точно 12 пълнолуния, и затова метафорично изразът се използва за название на нещо изключително рядко. Нещо като тайландската кухня в София.
2012 е година със синя луна - не само заради явлението, което наблюдавахме на 31 август, но и защото още през януари отвори врати първият автентичен тайландски ресторант в София - Blue Moon. Но ако мислите, че знаете всичко за Blue Moon, сега ще ви изненадаме.
На 20 септември посрещнахме новия сезон на ресторанта с няколко допълнителни екстри. Нека започнем с предизвикателство, с което се сблъскваме всеки ден - обяд в центъра. Blue Moon вече посреща с делнично обедно меню, което ще е различно във всеки ден от седмицата. Ако търсите екзотика между срещите, обикалянето по институции и задръстванията, ароматният ориз с пилешко в кокос, ананас и зеленчуци или люто-кисела супа с гъби шийтаке и лайм ще ви накарат да погледнете на деня по друг начин.