Произведено в България
Понякога имаме навика да забравяме хубавите неща. Приемаме ги за даденост и се оплакваме от нещата, които не са толкова добри. Но съществуват много съкровища, при все че понякога в България се опитват да ги скрият
Аз съм роден и отгледан в Швеция. Никога не съм ял домати там. Има хубави домати няколко месеца през лятото, но през останалата част от годината получаваш нещо, което е набрано зелено и е узряло в камиона от Холандия. Техният вкус силно се доближава до този на хартия формат А4.
Що се отнася до доматите и много други зеленчуци, България е сред най-добрите в света. Преди няколко години посетих Стокхолм и отидох в ресторанта, в който съм работил. Главният готвач разбра, че живея в България. Покани ме да го последвам в кухнята, отвори вратата на хладилната стая и ми показа рафта. На него имаше стотици стъклени буркани с червени камби. На всички буркани имаше етикет с надпис на кирилица. "Използвам само български чушки", каза ми главният готвач. Всеки добър ресторант, който познавам, прави същото. Този готвач има почти 30-годишен трудов стаж в ресторанти, голяма част от които са на равнище на такива със звезди "Мишлен".