Какво означава добър ресторант.  И предлага ли се добра храна

Едни от най-задаваните ми въпроси от хора, които не са запознати с готвенето и храната, е "Кое е любимото ти ястие?" или "Кое е най-доброто ястие, което някога си ял?". Проблемът е, че тези въпроси се задават по погрешен начин. Не може да имаш най-любимо ястие - то зависи от настроението, сезона, мястото, на което се намираш, атмосферата, компанията и стотици други неща. Същото се отнася и за питиетата.
Едно бордо от 1982 г. може да се окаже фантастичен избор в подходящия момент, но аз все пак бих предпочел бутилка студена минерална вода след ден, прекаран в пустинята. Сервирането на висококачествен коняк със сутрешното кафе може да е ужасно. Но след хубава вечеря това е добър избор. Същото се отнася до храната и нещата, които искаш да ядеш.
Идеята да ям паста в ресторант в небостъргач в Токио не ме вдъхновява, независимо колко добре е приготвена. Същото ястие, сервирано в село в Тоскана, може да ме покори.